15. listopadu 2012

Setkání pohraničníků v Praze.

Předvánoční sraz pohraničníků v Praze.

    Sobota 8. prosinec 2012 - 16: 00 hod.


Nazdar přátelé, uplynul bezmála rok, co jsme se sešli na posledním sraze PS v naší matičce měst, v restauraci na stadiónu Admira. Od té doby se seběhlo moře věcí. Především ta, že Admiru už nemají v pronájmu Šimákovi, ale pan Řezníček. 

Styl restaurace zůstal stejný s tou obměnou, že je v ní k dostání cca 10 druhů piv různých barev a odlišné síly. Když jsem panu Řezníčkovi, dosud nepolíbenému žádným péesáckým srazem, vysvětlil náš letošní záměr, byl jednoznačně pro. V žádném případě mu nebude vadit parta lidí vzpomínajících na léta strávená s psíky na klopách, nebude mu vadit případné promítání, ani hlasitá zábava. 



Ostatně, jak pan Řezníček prohlásil: „Kdo má rád pivo, musí mít logicky rád i mne-neboť jsem hostinský. A na kecy blbů o vrazích z hranic nehraji!“ Trochu mi připomněl Haškova Palivce: „Host jako host…“


Tolik k vykreslení situace, nyní několik organizačních záležitostí.      Stále zůstává pravidlem, že náš neformální klub PS je otevřen bývalým PS a sympatizantům této složky všech politických názorů. Tím jsme si již v minulosti prošli a víme, jak s tím ku prospěchu společného kamarádství nakládat.       

Restaurace Admira se nachází v areálu sportovního klubu shodného názvu, my se v ní nebo před ní sejdeme v 16,00 hod. kdy otevírá (do 22,00).      



Adresa je: Praha 8, Na Pecích 1044/46. Ze stanice metra Kobylisy, trasy C, se k ní dostanete pěšky (10 min.) nebo 2 zastávky tramvaje č. 17.  


Můj telefon je 725/646008 nebo ten, který mí dřívější přátelé znají, e mail: zdenek.nagovsky@atlas.cz Bude dobré, když svou přítomnost ohlásíte nejlépe alespoň týden předem. Nejen kvůli zajištění teplé stravy, ale i proto, abych se připravil na to, kolik se nás sejde. Jde o fakt, že provozovna nefunguje dlouho a pan hostinský má jen studenou menáž-tak abyste nebyli o kádečkách, mazáci.

Čili, přátelé, budu se na Vás těšit. Kdyby jste mi chtěli náhodou nadělit Ježíška, přineste mi na setkání 2 zelené podkladky (pavézky) na límec, 2 mořené psíky a nášivku na vycházkovou uniformu. Bez toho jsem v pérdeli a nebudu se moci zúčastnit žádného dalšího srazu. P.S.: torzo uniformy, vojenskou knížku, distinkce a metály vlastním.

S pozdravem: Zdeněk Nagovský, bývalý četař PS.





1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Hned vedle východněji je ulice Mašínova.