17. listopadu 2014

POHÁDKA O ŽELEZNÉ OPONĚ

Jak se také v České republice, za evropské peníze, vymývají mozky už těm nejmenším. 





Záměrně se zdržuji jakéhokoliv komentáře.

Ovšem, za takovou masírku by se nemuseli stydět ve stalinském Rusku, hitlerovském Německu, nebo v současné Korejské lidově demokratické republice (Juche forever !)


14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

STalinske rusko do toho netrepte . Hawk

Anonymní řekl(a)...

Vymyvat mozky? Dyt na tom videu je vse pravda! Anebo uvedte fraze ktere povazujete za lez.

Pohranicnik řekl(a)...

Samozřejmě, že nikdo nepopírá existenci tzv.Železné opony, nebo to, že byl svět za studené války rozdělen i prostřednictvím střežené hranice.

Jde ale o to, že by se dětem mělo zachovat jejich dětství, se vším, co k tomu patří, včetně pohádek. Ovšem, pod tím pojmem si já představuji Zlatovlásku, Popelku či Prince Bajaju apod.
Ale ne vtloukat dětem do hlavy pod rouškou animované "pohádky" záležitosti, které patří do světa dospělých. Nemám nic proti tomu, aby se o těchto věcech mluvilo, ale až později, třeba na školách, ale ne v Mateřských školkách.

Jinak je to stejně odporné, jako to, když němečtí nacisté nalévali dětem v Třetí říši do hlavy sračky o Horstu Wesselovi, nebo v sovětském Rusku vytvořili kult pionýra Pavky Korčagina a seznamovali s ním i ty nejmenší.
Možná jsem nezvolil nejlepší příklady, ale momentálně mě nic jiného nenapadá a ztrácet čas u Google se mě nechce.

Jako by bylo málo, že leckde v Evropě (a už i ČR) lijou dětem ve školkách do hlavy předčasné informace o sexu, nebo dochází k propagaci (!) homosexuality. Ale, to už je z jiného soudku.
Jde ovšem o to, že tyto záležitosti jdou ruku v ruce.
A o tom weblog Pohraničník není.

Zkrátka a dobře, nechme děti, ať zůstanou dětmi.

Anonymní řekl(a)...

Co je to za adresu youtu.be ? Pokus vydávat se za YouTube? Ale to má adresu youtube.com
Kdo si chce pěkně zavirovat tak ať na to pěkně kliká...
Peršlák

Pohranicnik řekl(a)...

Vy jste mě opravdu pobavil, Peršláku. A myslím, že nejen mě :-) Ale, nic ve zlém.
Už jste někdy slyšel o "Zkracovátku"? Odkazy na YT (YouTube) bývají někdy dlouhé a tak je lze zkracovátkem zkrátit. Mrkněte třeba na web Tiny URL, nebo Zkracovatko.cz , tam to všechno je.
Určitě připustíte, že by ode mě bylo hloupé a kontraproduktivní,abych na svůj web dával odkazy na stránky, které by mohly zavirovat PC mých čtenářů.
Ostatně, není třeba klikat na odkaz. Prostě si klikněte přímo na VIDEO pod článkem a to se vám také spustí, ovšem jen jakoby v "menší obrazovce".
Přeji vám hezký den.

Anonymní řekl(a)...

Omlouvám se, o zkracovátku jsem neslyšel, to bude asi tím že jsem se taky narodil a dospěl ještě v čSSR. Peršlák

Pohranicnik řekl(a)...

Není proč se omlouvat. Člověk se učí celý život a nikdo neví všechno. Já jsem také jen běžný uživatel PC.
Mimochodem, i já se narodil a dospěl ještě za časů ČSSR.

Anonymní řekl(a)...

Co na tom není pravda?

Anonymní řekl(a)...

jsem r.64.Vlasy jsem do vojny nosil bez omezení dlouhé,oblečení mi také nikdo nepředepisoval.O jídlo jsme nouzi neměli.Dětství jsem prožil super.Svůj názor si každý musí utvořit sám.Toto je vymývání mozků,děti nesmíte se nechat!

Anonymní řekl(a)...

Vymyvani mozku by bylo rikat detem, ze pravdu o tom, jaka byla pravda a jaky podil na teto pravde mela PS se mohou dozvedet az budou starsi - dle admina az tomu budou rozumet ......

Anonymní řekl(a)...

WOW to je sila

Anonymní řekl(a)...

Děti se ptají na určité věci a je jim to třeba vysvětlit, aby to svým dětským rozumem pochopily. Také v tom nevidím vymývání mozků - vždyť je tam jenom pravda. Nám dospělým se to zdá směšné, ale pro dětský rozum srozumitelné.
Jednou jsem se díval s mojí neteří na film, kde hrál Dejdar, jak přecházel s celou rodinou přes železnou oponu na Západ. Rodina byla vyrušena hlídkou PS, která na ni střílela, protože se nezastavila a utíkala dále. Neteř se na mě podívala a pronesla pro mě nepochopitelnou větu: " A strejdo, proč šli přes ty dráty, proč nešli přes normální přechod ?" V té době už byla absolvetka vysoké školy. V tu dobu jsem pochopil, proč je třeba mladé generaci, která se narodila po převratu, vysvětlovat, jak to doopravdy bylo. Mladí si už tyto absurdity minulého režimu nedovedou ani v nejmenším představit.
Josef Proxima.

Anonymní řekl(a)...

4.říše prostě musí prznit i dětské hlavičky. Jako by ta "evropská integrace" byla tím světlým zítřkem! Nebo už dneškem? Evropu si rozvracet nedáme. (Je o tu zas! Sakra!)
Naši kluci byli, tuším, v šesté třídě. A že potřebují peníze na divadelní představení. A tak v tušení jak uplatním kulturní přehled, jsem se ptal na jaké představení že to jdou? Odpověď zněla: Na něco o třídění odpadu. 8-/ Takže nyní na prahu "dvacítky" perfektně vědí co do jakého konťáku narvat, ale Lišku Bystroušku neznají. (O Bertoldu Brechovi nemluvě. :-( )

pikolo řekl(a)...

Komunisti viedli hospodárstvo "od deseťi k pěťi".... to je naj blbosť,akú som kedy počul!!!! Kde by pracovali,bývali a liečili sa dnes tí úžasní demokrati,keby to tí zlí komanči neboli všetko vybudovali?