13. dubna 2015

WEBLOG POHRANIČNÍK - 500.000 !

Dovoluji si pravidelné čtenáře i náhodné návštěvníky weblogu Pohraničník informovat, v pořadí již třístém příspěvku o tom, že dne 12.4.2015 dosáhl počet návštěv webu kulatého počtu - a to: 500 000 , za krátké období let 2009 - 2015. Myslím si,že je to docela slušné číslo, pokud uvážíme, že se jedná o úzce specializovaný weblog s tématikou Pohraniční stráže a ochrany státních hranic.


Screenshot zvětšíte kliknutím na obrázek - nebo TADY 


Nezbývá mě tedy než poděkovat všem stálým i občasným čtenářům, lhostejno zda dlí v České republice, na Slovensku, v Rusku, USA i jiných koutech Evropy, Ameriky a Asie či Austrálie za jejich přízeň a zájem. Zároveň chci opravdu velmi poděkovat těm kolegům a kamarádům z doby služby u Pohraniční stráže, ale i několika sympatizantům z řad "civilní veřejnosti", kteří mě zaslali své texty s tím,že je mohu na weblogu Pohraničník publikovat. A nebylo jich za ty roky málo. Být na to jen já sám, zcela určitě by zde nebylo 300 zveřejněných článků a návštěvnost by ani náhodou nebyla tak vysoká. 


Screenshot zvětšíte kliknutím na obrázek - nebo TADY



Rovněž si vážím i vašich příspěvků v rubrice Komentáře, jsou pro mě zpětnou vazbou, ať už jsou kritické, nebo pochvalné, nemluvě o těch, které svým obsahem doplňují obsah zveřejněného článku. 
I nadále stojím o vaše názory a  Komentáře zůstanou i nadále pro všechny (slušně diskutující) otevřená.

Nezbývá tak nic jiného, než si přát,aby konstelace hvězd byla příznivá a bylo stále o čem psát a diskutovat. Budu se i nadále snažit vést weblog Pohranbičník ve stejném duchu a věřím, že se mezi vámi najde opět někdo,kdo mě pomůže s weblogem tím,že zašle své vzpomínky na službu u Pohraniční stráže, případně u Vojsk Ministerstva vnitra a součinnostních útvarů ČSLA (hláskaři PVOS), případně Oddělení OSH a OPK, aby zde mohli být publikovány a příběhy tak neupadly v zapomění. 



S pozdravem - Zdeněk 
ADMIN - Weblog Pohraničník  





16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Mé poděkování za stránky kde máme možnost zavzpomínat a zároveň velká úcta za věnovanou práci a čas spojený s provozem a správou WP. Zdeňkovi přeji pevné zdraví , nám pokračování radosti a těšení se na nová témata, příběhy a osudy. DĚKUJI !!! NÚ

Pohranicnik řekl(a)...

Díky, Stando :-)
Ostatně i Ty jsi pomohl aktivně tvořit weblog Pohraničník. Je zde publikován tvůj článek "VLAKEM ZA DRÁTY", který, mimochodem, jak jsem zjistil, je čtený poměrně hodně i ve Spolkové republice, jako Admin jsem si kdysi dohledal, že se na něm diskutuje na dvou bavorských webech, jeden byl myslím železničářský a druhý nějaký regionální z Passau. A tím se vysvětlila vysoká návštěvnost weblogu Pohraničník z Německa, jak mě ukazovala statistika :-)
ČLÁNEK Vlakem za draty,

Anonymní řekl(a)...

Tož, chachare, ať ti vydrží chuť vést tento web a nenecháš se časem znechutit tu odmítavou reakcí, tu slabší diskuzí- ono se časem vše srovná a počítadlo návštěvnosti hovoří za vše. Solitér

Pohranicnik řekl(a)...

Děkuji, Solitére :-)
Neboj se nic, neboť jak praví klasik: "Co mě nezabije, to mě posílí".
Negativní reakce mě nevadí, jsou-li psány ve slušném tónu. Ty vulgární putují přímo do koše.
Ostatní odezvy jsou povětšinou příznivé a to je mým hnacím motorem. A kdyby nic, návštěvnost, ta strohá čísla, hovoří za vše, to je matematika, ta platí v každém systému a nikdo ji neokecá.

Anonymní řekl(a)...

dakujem.Body,,

Pohranicnik řekl(a)...

Zdravím tě, Juraji :-)
O tobě už jsem dlouho neslyšel...
Vzpomínáš, jak jsme v Trojmezí vedli debaty o hororu "American Werewolf in London"? Nakonec jsi mě ho přes nějakého svého známého nechal nahrát na VHS a já s ním doma v Ostravě i v Hranicích nadělal spoustu parády :-) Tenkrát, v 80-tých létech se nám to zdálo být velmi strašidelné. Kde jsou ty časy.

Unknown řekl(a)...

Díky Zdendo za tvoji práci na blogu.
Pepino od Vávrovic :-)

Pohranicnik řekl(a)...

Nazdar Pepíno,
děkuji a posílám bojový pozdrav do Vávrovic u Opavy,kde jsem se také něco nachodil po čs.-polské hranici už za "nových časů" :-)
Pozdravuj ode mě bývalého náčelníka npor.Koníka a nejhezčího četníka ve střední Evropě Břeťu Janíčka :-)
Jo, jo, to byly časy...
ČETNIKEM NA POLSKE HRANICI,

Anonymní řekl(a)...

Já děkuji za články o PS bez ideologického zabarvení - jde o to zavzpomínat, případně se dozvědět to, jak to dřív bylo. A to se mi tady líbí.
Položim dotaz a dostane se mi věcné odpovědi. Nechci návrat starých časů, jen mám rád historky z vojny, byť jsem u PS nesloužil.
Děkuji všem, kteří se o své historky podělí. Admminovi děkuji za věcný a seriozní blog a přeji brzké dosažení milionu!
Tonda P

Pohranicnik řekl(a)...

Tondo, od tebe, jako představitele "laické veřejnosti", tedy člověka, který u Pohraniční stráže nesloužil, těší pochvalné slova obzvláště.
Snažím se, aby články zde publikované byly bez "ideologického balastu", ne vždy se to podaří a mnohdy ujedu i já sám. Zejména jsem-li tzv."vytočen" :-)
Budu se snažit v tomto duchu držet "linii" i nadále, protože mám na paměti, že nic neumí lidi tak rozhádat, jako politika...

Anonymní řekl(a)...

Tož Zdenále, blahopřejeme Ti k té "pětistovce". Vycházejíce z vlastních zkušeností, pevně doufám, že Tě to moc nebolelo. S pozdravem Zdenál a PS z Prahy

Pohranicnik řekl(a)...

Děkuji Zdenáre a posílám bojové pozdravy kamarádům a kolegům ve zbrani v Praze :-)

Anonymní řekl(a)...

Aby nebylo tolik chvály,tak jedna věc mě teda naštvala. Když jsem chtěl po znalcích ostrahy hranic aby mi poradili, jak jsem se měl dostat za hranice (já si představoval dramatický, dobrodružný návod, včetně rad, kde je slabina v oplocení, střežení atd.) tak se mi dostalo strohé, lakonické odpovědi. Že jsem si měl koupit zájezd s CKM nebo Čedokem.
To jste mě zklamali :-)
Příběhy o podařených útěcích mám nejraději.
Tonda P

Unknown řekl(a)...

Ahoj Zdeno, tak jsem ti konečně našel vašeho náčelníka npor.Koníka.
Jeho paní je u nás zdravotní sestra a mě nikdy nenapadla souvislost.Až dneska jsem na to došel :-).Zítra jdu na injekci tak jsem slíbil že ji dám link na tento blog anebo pokud chceš tak mi písni maila na můj: pepino.cz@klikni.cz
Pepino.

Pohranicnik řekl(a)...

Ahoj Pepino,
no vidíš, svět je malý...
Já četl tvůj komentář teprve včera, info o něm mě nepřišlo totiž do mailu,ale skončilo ve spamu, nevím proč.
Doufám, že jsi npor.Koníkovi (no, on už dneska asi bude vyšší šarže) nechal ode mě vyřídit bojové pozdravy :-) Já na něj bohužel mail nemám.
Pokud se potkáš s Břeťou Janíčkem, nejhezčím četníkem ve střední Evropě :-) také ho pozdravuj.
Díky.
Zdeněk.

Unknown řekl(a)...

Zdarec,
poslal jsem mu odkaz na tento blog tak snad se ti ozve,on už je rentiér.
Krásný prodloužený víkend.