20. února 2018

VÝZVA Z MAILOVÉ POŠTY (SEMINÁŘ 18.5.2018)

V e-mailové poště mě přišla 19.2.2018 prosba, kterou zde, bez jakékoliv úpravy, nebo svého komentáře publikuji, aby se o ni dozvěděla pokud možno co nejširší část veřejnosti, zejména z řad bývalých pohraničníků. Ideálně asi těch, kteří bydlí poblíž níže uvedené lokality. 

Screenshot přijatého e-mailu (kliknutím zvětšíte).

CITUJI Z MAILU: 

Dobrý den, 

našel jsem kontakt na internetu a obracím se na vás s dotazem, zda by jste neměli zájem, případně nevěděli o někom, kdo by byl ochoten se účastnit krátkého setkání a besedy na téma ostraha hranice a její silné a slabé stránky. 

Pro lepší představu uvádím, že jsme skupina cca 25 mladých lidí se zájmem o bezpečnostní tématiku nejen z českých zemí, ale i z ostatních zemí blízkého a dalekého světa. Všechno jsou studenti, kteří v Brně studují obor bezpečnostní a strategická studia 
a nyní mám na starosti kurz - seminář, který probíhá v angličtině. Jedním tématem je i otázka střežení hranice a konkrétně železná opona. Proto hledám někoho, kdy by měl zájem se s námi potkat v pátek 18.5.2018 na území NP Podyjí u bývalého ŽTZ nedaleko obce Čížov. 

Je mi jasné, že je to možná daleko a mohou existovat i další aktivity, které mohou mít vyšší prioritu, ale pokud by byl zájem, případně kontakt na někoho, kdy byl ochoten se setkání účastnit, budeme rádi. Technické záležitosti bych se snažil nějak vyřešit, v rámci možností které máme. 

Děkuji předem za odpověď
S pozdravem 

Michal Pink  

Kontakt: mpink@email.cz


Takže, pokud by měl někdo zájem se zapojit, může se obrátit prostřednictvím mailu na uvedeného žadatele a případně se domluvit na nějaké formě spolupráce při realizaci semináře. 

Děkuji. 

2 komentáře:

Jan řekl(a)...

Vzhledem k tomu, že se očividně jedná o posluchače Oboru bezpečnostních a strategických studií z Masarykovy University v Brně, která připravuje specialisty pro pro armádu, policii, zpravodajské služby a další orgány státní správy, není mi zcela jasný význam a cíl tohoto semináře o čs. železné oponě, která byla historicky aktuální pouze ve své době a z odborného hlediska nemá pro tyto posluchače již žádný význam. Navíc v podstatě všechny podrobné informace o tehdejším sytému OSH již byly zveřejněny v celé řadě publikací a odborných článků

Aktuální informace a fungování železné opony v současnosti a v podmínkách rozvinuté demokratické společnosti , o jejích výhodách, či nevýhodách, je možné dneska čerpat ze zkušeností United States Border Patrol (USBP) pro oblast Mexika. Doporučuji navázat kontakt s některým ze 3 oblastních velitelství, a to v El Pasu, San Diegu, nebo Tucsonu, nebo přím s největším výcvikovým střediskem USBP pro oblast Mexika , v texaském Laredu.

Radek řekl(a)...

A propos: Proč cestou po silnici na hr. přechod v tomto místě (na této cestě) potkáte za sebou dvě staré (výstavba před 1938) celnice - zajímavé obranné zařízení v přízemí skoro stejných budov ? To jedna byla stavěna až po osvobození čs. pohraničí slavnou německou armádou - nevíte někdo ?
Mimochodem, víte, že se v této lokalitě - snad jako jediné v ČSR - od nás fest střílelo/i kulomety na rakouské území (ostřelování města Hardegg)...
Zdraví
Radek