2. října 2012

CO SE O NÁS PÍŠE JINDE .


POHRANICNIK.BLOGSPOT.CZ - apoliticky a nestranně blogující hraničář Zdeněk na novém blogu



V dnešní době tzv. necenzurovaného tisku jsou dvě možnosti získání relevantních informací ohledně historických událostí. Buďto osobní návštěva v archivech a sesumírování vlastního resumé, nebo vyhledávání a četba příspěvků na internetu. 

Weby, jenž za toto studování stojí, jsou součástí mozaiky novodobého undergroundu. Novodobý underground není permanentně ve při s režimem a jeho vepři, novodobý underground jen doplňuje to, co novodobému režimu není z hlediska demagogického či z důvodu másla na vlastní hlavě výhodné zveřejnit vůbec nebo zčásti. 

Celým příspěvkem chci říci, co si o daném webu myslím. Jsou to vzpomínky mužů z dob, kdy byli mladými, vlasatými kluky, museli se ostříhat na "kreténa" a sloužit vlasti. Synků, co znali pogo, měli rádi bigbít, hardrock, jazzrock, metal, prostě jedinou normální a použitelnou muziku. Měli rádi jak československé, polské, maďarské a východoněmecké kapely, tak anglosaské grupy. Muzika, a ta vycházející z rokenrolu zvláště, je totiž jedním ze zmizíků hranic mezi kulturami. Nad západoněmeckými muzikanty Lucifer's Friend, s nimiž naprosto přirozeně tvořil tým britský zpěvák John Lawton, se rozplývá jak Hans Joachim Neumann z Ramstadtu, tak Hans Jürgen z Drážďan, Martin Kolínský z Mnichova Hradiště, Fedor Frešo z Bratislavy, Józef Skrzek z Michałkowic, David Byron z Waddingworthu a Selmeczi Lászlo z Magyarcsanádu. Tyto muzikanty uznává třeba také Ir, Islanďan, Australan, Novozélanďan, Jihoafričan, Brazilec, Filipínec, Ind, Američan, Kanaďan, Rus, Malajec a v neposlední řadě Japonec. 




Ač hraničáři, uznávají něco, co neuznávali komouši a co nezná hranic. Lidé, bývalí pohraničníci, zde vzpomínají na svou službu v armádě, píší s nadsázkou, vyzdvihávají humorné zápletky podobně, ne však kopírovaně, jako dodnes velmi nedoceněný spisovatel Miloslav Švandrlík - prostě si z těch bolševických p.čí dělají naprostou p.ču. 

Osobně jsem antikomunista hlavně ze dvou důvodů. Prvý je, že zde komunisté natahali cikány, jež tato pokrytecká vláda nadále zbůhdarma živí z naprosto troskoidního státního rozpočtu. Druhým je fakt útlaku bigbítu a dlouhých vlasů, což jsem osobně zažil velmi silně ještě v devadesátých letech dvacátého století. 

POHRANICNIK.BLOGSPOT.CZ je jeden z mála svojských webů. Přežil i zánik původního blogovacího serveru (Bloguje.cz) a snad jej ještě nějakou dobu nechají překábatění estébáci a agenti ve službách modřin a silničářů svobodně publikovat. Přeji neohroženému blogujícímu pohraničníku Zdeňkovi co nejvíce entuziasmu do další práce. 

Všechny normální lidi zdraví webmaster Lugosy László. 

















2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

skutecne se autor webu "musel ostrihat na kretena a slouzit vlasti" nebo to delal dobrovolne? myslim si, ze to delal dobrovolne ze sveho presvedeceni a to je to, co je k odsouzeni a pravem. Dobrovolna sluzba zlu.

Pohranicnik řekl(a)...

Re: Anonymni.
Pil jste šnaps s velkým množstvím metylalkoholu a špatně vnímáte psaný text na monitoru? Jinak si neumím váš příspěvek vysvětlit. Jste úplně mimo...