17. dubna 2017

SUPOVÉ ŽELEZNÉ OPONY

 Na jedné z pohraničářských FB Group se objevila anonce na povídku "SUPOVÉ ŽELEZNÉ OPONY", jenž byla publikována 17.4.2017 na webu Neviditelný pes.

 Nevěřil jsem vlastním očím a když mě došlo, že nemám vidiny či jiné halucinace, pocítil jsem potřebu se o tento skvost podělit i s vámi, čtenáři weblogu Pohraničník. 

 Slzel jsem u čtení příběhu jako stará prostitutka. 
V té povídce je všechno: totalita, Pohraniční stráž, Vnitřní stráž, Ašský výběžek, emigrace, radostná demokracie, pravda a láska, poté biblické "Má je pomsta, já odplatím, praví Pán" a ve finále katarze a odpuštění tak nějak po katolicku. 

 Co proboha některé lidi nutí vymýšlet a psát takové obmyslnosti?
Nevím, snad literární exhibicionismus? Nebo platba od redakce za normořádek textu?

Tak či onak: Bůh žehnej Blance Kubešové!  :-)

 Myslím,že mnohé bývalé pohraničníky (a nejen je) svojí povídkou královsky pobaví.
A tak to má také o Velikonocích být. Ale i jindy - neboť platí: "Po práci legraci".


SUPOVÉ ŽELEZNÉ OPONY.
(c) Blanka Kubešová 

Celá povídka je zde:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/povidka-supove-zelezne-opony-d24-/p_kultura.aspx?c=A170415_205252_p_kultura_wag 



SCREENSHOT: kliknutím na obrázek jej zvětšíte.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Takové spisovatele potřebujeme.Zkrátka "Když se daří,tak se daří".

HST řekl(a)...

Měli jsme dvě stanoviště s útokem na volno. Psi žrali těstoviny, zeleninu a zásadně vařené maso, sem tam do toho vejce. Ta, nebo ten autor(ka), nemá o psech ani tuchu.
Jak by asi dopadnul zdravotně pes, který by žral jen syrové maso? Je to zřejmě myšleno jako vtip, jinak se to nedá pochopit. A o tom jak byl Rom velitelem roty nebo ZVP to už je opravdu pro zasmání.
Zdar.
Hst.

Anonymní řekl(a)...

Strážcovia koncentráku si neodpustia posmešky.

Pohranicnik řekl(a)...

Re: Anonymní 18. dubna 2017 13:52

Nevím,jaké stanovisko k té revolverové slátanině zaujali strážci jednotek SS z koncentračních táborů, to se budete muset poptat ve Spolkové republice a Rakousku.

Avšak, velkou část zde přítomných bývalých pohraničníků výplod Frau Kubešové pobavil dokonale, byť (nebo právě proto) je v něm tolik nesmyslů. Ale co už, lidi se chtěj bavit, takže účel to splnilo. Budeme se těšit na další texty z pera Blanky Kubešové, neboť se uvedla skvěle :-)

Unknown řekl(a)...

Připadám si jako slepec, co přejel rukou přes struhadlo, pak se ušklíbl a pronesl: větší píčovinu jsem ještě v životě nečetl.

Anonymní řekl(a)...

Bývalí pohraničníci zaiste radi spomínajú na časy, keď sa strieľali na ľudí. Ušľachtilú činnosť vykonávali, to nebolo ako v dnešnom zlom svete, kde si už nik strážcov koncentráku neváži, na besedy s detičkami ich nevolajú.

Pohranicnik řekl(a)...

Re: Anonymní 20. dubna 2017 22:32

Vaše komentáře, Anonyme, mě vždy pobaví :-)
Tedy, nedosahujete ještě kvalit revolverové spisovatelky Blanky Kubešové, ale pokud se budete snažit, vypilujete trochu sloh a větnou skladbu, kdoví, třeba si jednou troufnete také na nějaký příběh ve stylu "Supové železné opony" a já pak na něj,zde,na weblogu Pohraničník, zveřejním reklamu. A tak to má být, "po práci legraci", pořád to říkám.

Anonymní řekl(a)...

Vážení ochránci hranic, nyní již veteráni Pohraniční stráže!

Se všemi, kteří jste četli povídku Blanky Kubešové s názvem Supové železné opony, chci se krátce podělit o jejím pohrdavém, ironizujícím, smyšleném a klamavém názoru na vojenskou službu u vojska Pohraniční stráže. Obecně řečeno s jejím negativním přístupem na funkci a hlavní úkoly této ozbrojené složky v době rozděleného světa při tzv. budování socialismu.
Vzhledem k tomu, že paní spisovatelka je mladší než někteří z nás, mohla by, pokud by chtěla slyšet i jiná vyprávění. Dozvěděla by se, že to tak úplně nebylo a také nemohlo být, a že zbytečně klame. Komu se chce zavděčit a pro jakou skupinu lidí píše? U nás pamětníků zní její vyprávění jako novodobá sofistikovaná Goebbelsova propaganda.
K tomuto osobnímu závěru jsem dospěl na základě věrohodného zdroje, za který považuji obecně známé přednášky neuropatologa MUDr. Františka Koukolíka DrSc a jeho před časem vydané různé vysoce odborné publikace jako jsou např. knihy Vzpoura deprivantů, Základy stupidologie, Mocenská posedlost …
Jako zajímavé počtení doporučuji také pojednání Pana Františka Koukolíka o Groupthinku, jako o současném nejnebezpečnějším druhu skupinového chování lidí, kterých máme plné poslanecké lavice, a nikomu to nevadí. Paradoxem je, že tito jsou stále při demokratických volbách ovčany ČR stále voleni. Proč přispívající do Neviditelného psa (Groupthinku) včetně paní Blanky Kubešové chodí bez povšimnutí kolem novodobých psychopatů (dle MUDr. Františka Koukolíka), kteří jsou u moci? Obdobné příspěvky bych si rád přečetl také od reportéra Ondřeje Neffa, admina webových stránek Neviditelný pes.

Veterán Pohraniční stráže JaV

Pohranicnik řekl(a)...

Re: JaV 21. dubna 2017 20:52

Děkuji. K vašemu komentáři nemám,co bych dodal. :-)