18. září 2014

Z DOBOVÉHO TISKU V LÉTECH 1981 - 1984

Hledal jsem něco ve svém "archívu" a náhodně jsem narazil na několik článků z tisku (Rudé právo a Mladá fronta) z let 1981 - 1984, které se týkají incidentů, nebo, chcete-li trestných činů, které tehdejší společenský systém neutajoval a o nichž se veřejně psalo i vysílalo v tehdejší Československé televizi. 

V souladu s tématikou tohoto weblogu se uveřejněné zpravodajství týká činnosti orgánů tehdejšího Sboru národní bezpečnosti (SNB) a Pohraniční stráže. 

Jak sami vidíte, články jsou oskenovány tak, jak vyšly a text není nijak upravován. 
Zveřejněné texty nijak nekomentuji a nechci nikomu vnucovat, co si má o tom myslet, vše je ponecháno na vaší úvaze, milí čtenáři. 


Únos letadla ČSA 18.2.1983 


Tragický incident v Brně 12.5.1983


Tragický incident na státní hranici 30.10.1984 



Únos linkového autobusu ČSAD 10.11.1984





Tragický incident na státní hranici 1986 



Ilegální přelet do Spolkové republiky - září 1989 



Uprchlický tábor Traiskirchen - reportáž Československé televize. 
 

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Bit strange they chose Stevie Wonder's "I just called to say I love you" as tune when reporting on the PS.

Anonymní řekl(a)...

Propaganda ako svina.Ucelovo sa robilo bu bu aby to odradilo ludi utekat z komunistickeho tabora.Pisalo sa tiez ako psychicky a fyzicky tirali pribuznych tich,ktori cez hranicu utiekli?Tazko.
To,ze autor tohto clanku nostalgicky spomina na casy na ciare este pochopim.Ale zamerne vyberat iba clanky o hranici(ktore si zrejme cely zivot odkladal)o tom,aki su VSETCI zli, ti co utekali,je obycajna propaganda.Nic viac nic menej.