7. prosince 2016

VÝZVA ČTENÁŘŮM WEBLOGU POHRANIČNÍK


Kamarádi, kolegové, spolubojovníci, vážení čtenáři !

Obracím se na vás, nyní,na sklonku roku 2016, s následující výzvou. 

Pokud máte nějaké vzpomínky z dob služby u PS, zajímavou příhodu, neobvyklý zážitek, nebo legrační "story" a chcete se o ni podělit s ostatními, sepište ji a pošlete na adresu: pohranicnik@gmail.com



Nabídka platí i pro bývalé vojáky ČSLA, zejména hláskaře od PVOS, jenž sloužili v blízkosti státní hranice se Spolkovou republikou Německo, nebo s Rakouskem. Příběhy z "modré" hranice mohou být stejně zajímavé, jako ty z hranice "zelené".

Rovněž by bylo přínosem, pokud by se ozvali i bývalí příslušníci Oddělení OSH, kteří sloužili na státní hranici se socialistickými zeměmi na tzv."východní hranici" (NDR, PLR, MLR a SSSR).
Stejně jako zaměstnanci Oddělení pasové kontroly (OPK) z hraničních přechodů, nebo letišť. Neboť i zde se odehrálo mnoho zajímavých událostí, které by neměly být zapomenuty.

Pokud sepíšete článek, do přílohy mailu můžete přidat i dobové fota, pokud mají vztah k danému příběhu. Nelamte si hlavu s pravopisem, nebo slohem, článek mohu upravit do "přijatelné kvality", byť ani já nejsem žádný Alois Jirásek.

Když budete chtít, nebudu zveřejňovat vaše jméno, identita zůstane skryta, diskrétnost je samozřejmostí, ne každý chce být zveřejněn jako autor plným jménem. Iniciály, nebo přezdívka je úplně vyhovující.

Váš příběh pak bude publikován,s vašim svolením, na webstránce POHRANIČNÍK
Nabídka platí trvale, záleží jen na vás, zda se budete chtít rozdělit o své vzpomínky s ostatními a přispět tak k vylepšení webu Pohraničník, který v podstatě jako jediný se zabývá výše uvedenou formou o tuto tématiku.

Děkuji.
Zdeněk - admin weblogu.


2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak toho velitele hlídky napravo poznávám naprosto zřetelně. Jedná se o čet. Míru D., byli jsme spolu v četě r. 85 na poddůstojnické škole v Z. Chodově, poté na pohraničních rotách 9. bPS. Byl to docela dobrej kolík. Zdraví Z. N.

Pohranicnik řekl(a)...

Re: Z.N. 11.prosince 2016 11:50

Marná sláva,Zdenále.
Svět je malý a nakonec se všichni sejdeme na weblogu Pohraničník :-)